Congres DigiStart: een middag vol workshops en lezingen

Op 10 april vond het congres DigiStart plaats: een middag vol workshops en lezingen over de mediaopvoeding van ukkies van 0-6 jaar. Waar het congres exclusief werd georganiseerd voor medewerkers van bibliotheken, consultatiebureaus, kinderopvang en peuterspeelzalen, bestond het publiek vrijwel uitsluitend uit personeel van de bibliotheek. Het was een middag waarin constant naar grenzen en kaders werd gezocht. Wanneer is het gebruik van digitale media nuttig of schadelijk? Waar begint de rol van de bibliotheek als mediaopvoeder en waar moet het opvoedadvies over worden gelaten aan bijvoorbeeld het consultatiebureau?

sfeerimpressie DigiStart Congres

Het programma bestond enerzijds uit informatieve lezingen over mediaopvoeding en anderzijds uit interactieve workshops over de praktijk. Tijdens de lezingen tonen opvoedexperts, zoals Peter Nikken en Betsy van de Grift, het belang van mediaopvoeding van ukkies aan de hand van hun onderzoek. Maar wat is dan de beste manier om dit op te pakken als medewerker van de bibliotheek of kinderopvang? Tijdens de workhops in de tweede helft van de middag werd concreet ingegaan op hoe mediaopvoeding in de praktijk kan worden toegepast.

» Lees het volledige verslag op mediawijzer.net


Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD18.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen