3 tips over het gebruik van media

Elektronische apparaten zijn niet meer weg te denken in het dagelijks leven. iPads, game consoles, tablets en telefoons zijn in elk gezin onmisbaar. Toch wil je niet dat je kinderen de hele dag gebruik maken van een iPad of telefoon. Als ouder wil je dan ook graag antwoord op de vraag: hoe vaak en hoeveel mag je dreumes, peuter of kleuter gebruik maken van een tablet of telefoon? Om antwoord te krijgen op de vraag vind je hieronder drie tips.

Mijn Kind Online – Beeldschermtijd

Er zijn geen vaste regels voor hoe vaak en hoe lang een kind op een beeldscherm mag spelen. In veel gevallen is het maken van afspraken een kwestie van gezond verstand. Om ouders en verzorgers handvatten te geven heeft Mijn Kind Online een advies opgesteld. Download Download het advies over beeldschermtijd.

Kijkwijzer – Ouderlijk toezicht

Als ouder wil je graag weten wat je dreumes, peuter en kleuter kijkt en speelt op de tablet of iPad. Toch is het niet altijd mogelijk om bij te houden wat er afspeelt op deze elektronische apparaten. Op veel van deze apparaten is ouderlijk toezicht onderdeel van de instellingen. Het stelt je als ouder in staat om toegang tot games, websites en diensten uit te schakelen of te beperken. Kijkwijzer heeft verschillende manieren op een rijtje gezet om het toezicht van games en websites in te stellen op de verschillende apparaten.

Media Ukkie Land

Niet lang geleden is op de bovenste verdieping van de experience bij Beeld en Geluid (Hilversum) een nieuw land ontdekt… Het heet Media Ukkie Land en het is de mediabelevenis voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en hun ouders en/of begeleiders. In Media Ukkie Land gaan je kinderen op avontuur via het ‘Sokkenpad’ en vermaken ze zich op deze leuke speelplek met allerlei activiteiten. Via het ‘schoenenpad’ volg je hen en zie je op welke verschillende manieren ze beïnvloed worden door de media. Waarom stelt Dora steeds een vraag? Waarom wil je kind per se hagelslag met Mega Mindy op de verpakking? En waarom blijven je kinderen aan de buis gekluisterd? Ga naar Beeld en Geluid voor meer informatie en tickets.

» Ga voor meer tips over apps, games en mediaopvoeding naar: mediaukkies.nl/tips/


Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD18.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen