Wat is er te doen op donderdag 12 april? #MUD18

Wat is er te doen op vrijdag 13 april

De Media Ukkie Dagen zijn in volle gang! Door het hele land worden er activiteiten georganiseerd voor ouders, ukkies en (professionele) opvoeders. Er is donderdag 12 april veel te doen: een digitale speeltuin, een workshop programmeren met Scratch Junior en een inloopspreekuur waar een mediawijsheid coach aanwezig is om al je vragen te beantwoorden.

Tijdens de campagne organiseren o.a. bibliotheken, mediacoaches, kinderdagverblijven en Centra voor Jeugd en Gezin leuke activiteiten en bijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen over mediaopvoeding. Kijk op de landelijke activiteitenkaart om te zien wat er bij jou in de buurt te doen is.

Activiteiten op donderdag 12 april

Workshop: digitale speeltuin

Hoe kan je je kind slim laten opgroeien met schermen? Deze vraag staat centraal in de workshop “digitale speeltuin”. Kom voor informatie, het uitwisselen van ervaringen en tips voor digitale prentenboeken en apps naar bibliotheek Overvecht.

Tijd: 09:00 – 11:00 uur
Locatie: Bibliotheek Overvecht (Utrecht)
» Meer informatie

Digitaal speelkwartier voor peuters

Bibliotheek Nunspeet organiseert een digitaal speelkwartier voor peuters op het gebied van nieuwe digitale media. Ukkies kunnen op deze spelochtend in de Digital Hangout van de Bibliotheek een viertal, leuke digitale spelletjes doen.

Tijd: 09:30 – 11:30 uur
Locatie: Bibliotheek Noordwest Veluwe (Nunspeet)
» Meer informatie

Samen stAPPen met Gonnie

Spelenderwijs laat bibliotheek Beesd zien hoe je samen met je peuter digitale media kunt combineren met een prentenboek. Er wordt voorgelezen uit de boeken van Gansje Gonnie en samen met je peuter kun je de apps bekijken.

Tijd: 10:00 – 11:00 uur
Locatie: Bibliotheek Beesd
» Meer informatie

Workshop: programmeren met Scratch Junior

Spelen en leren tegelijk, dat kan met Scratch junior. Kleuters maken samen met hun begeleider hun eigen interactieve spelletje of verhaal. Spelen met Scratch junior stimuleert logisch denken, oplossingen zoeken en creativiteit.

Tijd: 15:30 – 16:30 uur
Locatie: Bibliotheek Uden
» Meer informatie

Inloopspreekuur: specialist mediawijsheid

Hoe kun je je kind leren bewust om te gaan met media? En hoeveel schermtijd is verantwoord voor jouw kind? De specialist mediawijsheid is in de bibliotheek aanwezig en beantwoordt al jou vragen. Daarna kan je samen met je kind een leuke ‘media-wijze’ foto maken.

Tijd: 16:00 – 17:00 uur
Locatie: Bibliotheek Voorburg
» Meer informatie


Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD18.

» Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen