3 tips om lezen te stimuleren

Voor ouders die graag zelf lezen, is het een stuk makkelijker om een prentenboek te pakken en deze voor het slapen gaan voor te lezen aan hun dreumes, peuter en kleuter, dan voor iemand die minder graag leest. Toch is het slim om elke dag de tijd te nemen om je kind voor te lezen. Lezen bevordert namelijk de ontwikkeling van het brein, geeft meer zelfvertrouwen en stimuleert de verbeeldingskracht. En misschien wel het belangrijkste is dat samen lezen een stuk plezieriger is en de band tussen ouder en kind versterkt. Om het lezen bij jou in huis te stimuleren vind je hieronder drie tips.

BoekStart

BoekStart is een landelijk initiatief van Stichting Lezen en De Bibliotheek en heeft als doel het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren. BoekStart is verkrijgbaar in de bibliotheek bij jou in de buurt of download de app boordevol video’s en informatie over voorlezen.

Mediawijs in het onderwijs

Lees het online magazine ‘Mediawijs in het onderwijs’. Mediawijs in het onderwijs is een magazine over mediawijsheid en ontwikkeld door Cubiss. Deze editie staat volledig in het teken van de Media Ukkie Dagen en het jonge kind. De focus ligt dan ook op mediaopvoeding in de breedste zin van het woord, van (voor)lezen tot digitaal mediagebruik.

Het is een boek – Lane Smith

‘Het is een boek’ is een prentenboek dat kinderen laat stilstaan bij de rol van media, in welke vorm dan ook, inneemt in onze samenleving. Het boek gaat over Aap die rustig een boek aan het lezen is. Alleen stoort Ezel hem telkens met allerlei vragen. Ezel begrijpt maar niet wat Aap aan het doen is. Want moet je ook scrollen of klikken? Moet je een wachtwoord invoeren en kan je er ook mee bloggen? Bekijk het prentenboek op kleutersdigitaal.nl

» Ga voor meer tips over apps, games en mediaopvoeding naar: mediaukkies.nl/tips/ 


Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD18.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen