Wat is er te doen op woensdag 11 april? #MUD18

Wat is er te doen op vrijdag 13 april

De Media Ukkie Dagen zijn in volle gang! Door het hele land worden er activiteiten georganiseerd voor ouders en hun ukkies en (professionele) opvoeders. Er is woensdag 11 april veel te doen: app cafés, speelochtenden en er wordt voorgelezen uit Boet de beer.

Tijdens de campagne organiseren o.a. bibliotheken, mediacoaches, kinderdagverblijven en Centra voor Jeugd en Gezin leuke activiteiten en bijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen over mediaopvoeding. Kijk op de landelijke activiteitenkaart om te zien wat er bij jou in de buurt te doen is.

Activiteiten op woensdag 11 april

Media-speelochtend

Bibliotheek Oostland organiseert maandelijks een speelochtend voor peuters en kleuters. Tijdens de speel-ochtend worden de kinderen voorgelezen. Daarnaast laten ze de ouders en kinderen kennismaken met verantwoorde digitale media, zoals apps, digitale prentenboeken en tv-programma’s. Ook is er een mediacoach waar je terecht kan met vragen omtrent mediawijsheid.

Tijd: 09:00 – 10:30 uur
Locatie: Bibliotheek Oostland (Pijnacker)
» Meer informatie

Media Ukkies App café

FlevoMeer Bibliotheek organiseert een App café voor peuters en kleuters en hun opvoeder(s). Ouders krijgen tips over mediaopvoeding aan de hand van de MediaDiamant. Verder bekijk je samen met je kind de leukste apps.

Tijd: 09:30 – 11:00 uur
Locatie: FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder (Emmeloord)
» Meer informatie

Boekstartuurtje: Media Ukkies

Ga aan de slag met moderne media terwijl jouw kindje tijdens deze ‘Boekstart special’ het voorgelezen verhaal spelenderwijs naspeelt.

Tijd: 09:30 – 10:30 uur
Locatie: Bibliotheek Zuidwolde
» Meer informatie

Ouder en kind ochtend: Apps & E-speelgoed

Terwijl de kinderen lekker spelen en voorgelezen worden, krijgen ouders een gratis workshop over digitale opvoedmiddelen. Samen ontdek je allerlei leuke interactieve apps en e-speelgoed.

Tijd: 10:00 – 11:00 uur
Locatie: Bibliotheek De tweede verdieping (Nieuwegein)
» Meer informatie

Ouderbijeenkomst: Media Ukkies

De allerkleinsten weten hun weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Hoe doe je dat, je kinderen mediawijs gedrag aanleren? Antwoord op deze en andere vragen krijg je tijdens de ouderbijeenkomst van CJG Segbroek (Den Haag)

Tijd: 10:00 – 11:30 uur
Locatie: CJG Segbroek (Den Haag)
Aanmelden voor activiteit is verplicht
» Meer informatie

BoekStart: themaochtend Media Ukkie Dagen

Bibliotheek Kampen geeft tijdens de BoekStart themaochtend een tweetal workshops over mediaopvoeding. Je krijgt antwoord op de vragen: wat kun je jouw peuter en kleuter nu al leren over het omgaan met media? En welke apps zijn er allemaal voor je kind?

Tijd: 10:00 – 11:30 uur
Locatie: Bibliotheek Kampen
» Meer informatie

Digitaal speelkwartier voor peuters

Bibliotheek Harderwijk organiseert een digitaal speelkwartier voor peuters op het gebied van nieuwe digitale media. Ukkies kunnen op deze spelochtend in de Digital Hangout van de Bibliotheek een viertal, leuke digitale spelletjes doen.

Tijd: 10:00 – 12:00 uur
Locatie: Bibliotheek Noordwest Veluwe (Harderwijk)
» Meer informatie

Peutervoorlezen

Een medewerker van de bibliotheek leest voor uit het prentenboek ‘Spuit Elf’ van Harmen van Straaten en laat ze augmented reality ervaren met een kleurplaat.

Tijd: 10:00 – 10:30 uur (beide locaties)
Locatie: Bibliotheek Voorburg
Locatie: Bibliotheek Leidschendam
» Meer informatie

Mama café

Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van media een goede start meegeven? Kom gezellig met je baby of peuter langs, er is een groot speelkleed met uitdagend speelgoed. Het thema zal worden ingeleid door een deskundige. Tevens zal de jeugdverpleegkundige van het Centrum voor Jeugd en Gezin ook aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden.

Tijd: 10:00 – 12:00 uur
Locatie: Cultuurhuis Nieuwe Veste (Hellevoetsluis)
» Meer informatie

Bijeenkomst: samen StAPPen met Gonnie

Spelenderwijs laten we zien hoe je samen met je peuter digitale media kunt combineren met een prentenboek. Centraal staan de boeken van Gansje Gonnie. Er wordt voorgelezen en samen met je peuter kun je apps bekijken.

Tijd: 10:00 – 11:00 uur (beide locaties)
Locatie: Bibliotheek Culemborg
Locatie: Bibliotheek Tiel
» Meer informatie

Informatiecafé: media voor ukkies, dreumesen en kleuters

Tijdens het informatiecafé van de bibliotheek Vollenhove kan je kennismaken met het diverse aanbod aan (digitale) media voor je dreumes, peuter of kleuter.

Tijd: 13:30 – 15:30 uur
Locatie: Bibliotheek Vollenhove
» Meer informatie

Digitaal speelkwartier voor kleuters

Bibliotheek Putten organiseert een digitaal speelkwartier voor kleuters op het gebied van nieuwe digitale media. Ukkies kunnen op deze spelochtend in de Digital Hangout van de Bibliotheek een viertal, leuke digitale spelletjes doen.

Tijd: 14:00 – 16:00 uur
Locatie: Bibliotheek Noordwest Veluwe (Putten)
» Meer informatie

Leer programmeren met CoderDojo

Doe mee met jouw peuter of kleuter aan deze CoderDojo Ukkie. Tijdens deze bijeenkomst gaan de kinderen aan de slag met de robots Bee-bot en Ozobot.

Tijd: 14:30 16:30 uur
Locatie: Bibliotheek Zuidwolde
» Meer informatie

Informatiecafé: media voor ukkies, dreumesen en kleuters

Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van media een goede start meegeven? Tijdens het informatiecafé kan je kennismaken met het diverse aanbod aan (digitale) media voor je dreumes, peuter of kleuter.

Tijd: 14:30 – 16:00 uur
Locatie: Bibliotheek Bergentheim
» Meer informatie

Workshop: digitale speeltuin

In deze workshop staat de vraag ‘hoe kan je een kind slim laten opgroeien met schermen’ centraal. Tijdens deze middag krijg je informatie, wissel je ervaringen uit en ontvang je tips voor digitale prentenboeken en apps.

Tijd: 15:00 – 16:30 uur
Locatie: Centrale Bibliotheek (Utrecht)
» Meer informatie

Media Ukkies app café

FlevoMeer Bibliotheek Urk organiseert een App Café voor media ukkies en hun opvoeder(s). Opvoeders krijgen tips over mediaopvoeding aan de hand van de Mediadiamant. Verder bekijk je samen met je ukkie(s) de leukste apps voor jonge kinderen.

Tijd: 16:00 – 17:00 uur
Locatie: FlevoMeer Bibliotheek Urk
» Meer informatie

Inloopspreekuur: specialist mediawijsheid

Hoe leer je je kind om gaan met media? En hoeveel schermtijd is verantwoord voor je kind? De specialist mediawijsheid is in bibliotheek Leidschendam aanwezig en beantwoordt al je vragen. Daarna kun je samen met je kind een leuke ‘media-wijze’ foto maken.

Tijd: 16:00 – 17:00 uur
Locatie: Bibliotheek Leidschendam
» Meer informatie

Maak kennis met de digitale prentenboeken

Lees samen met uw kind een digitaal prentenboek. Een medewerker van de bibliotheek geeft u tips om het lezen nog leuker te maken. Ontdek de pluspunten van digitale prentenboeken.

Tijd: 16:00 – 17:00 uur
Locatie: Bibliotheek Voorburg
» Meer informatie

Stap in het verhaal van Boet de beer

Beleef het verhaal van Boet de Beer en zie zijn wereld tot leven komen met augmented reality. Programmeer een robot (Blue-Bot) om het verhaal van Boet de Beer nog een keer te beleven.

Tijd: 16:00 – 17:00 uur
Locatie: Bibliotheek Rijswijk
» Meer informatie


Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD18.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen