Inschrijving Gouden Guppy geopend!

Vanaf vandaag is het mogelijk om in te zenden voor de Gouden Guppy. De Gouden Guppy is een vakjuryprijs voor het beste digitale peuter- & kleuter mediaproduct (0-6 jaar). De award is een initiatief van Mediawijzer.net om makers van goede en geschikte digitale kindermedia te belonen en onderdeel van de Cinekid Media Awards 2018. Naast de Gouden Guppy bestaan de Cinekid Media Awards ook uit de Gouden Leeuw en de Gouden Kolibrie.

» Meer informatie over de aanmeldprocedure van de Gouden Guppy en de Cinekid Media Awards

De winnaar Gouden Guppy 2017

Van 2012 tot en met 2016 werd de Gouden Guppy uitgereikt onder de naam Media Ukkie Award. In 2017 werd de Gouden Guppy voor het eerst onder deze naam uitgereikt. De vakjury had vier ontwerpen genomineerd, maar er kon er maar één de winnaar zijn: de app ‘Een Verre Reis’, ingezonden door het bedrijf YipYip, in samenwerking met illustrator Gwen Stok. Een Verre Reis is een van de vele verhalen uit het boek ‘Iedereen was er’ van Toon Tellegen.

“Een prachtige app die met veel liefde en aandacht is gemaakt. Vooral de kwaliteit van de illustraties en de artistieke waarde van de app maakten dat deze inzending eruit sprong. Op deze manier komt een klassiek verhaal beschikbaar voor een jongere doelgroep dan waar het originele verhaal oorspronkelijk voor bedoeld was” aldus de jury.

Een Verre Reis, YipYip & Gwen Stok

Voor alle fans van het werk van de veelgeprezen Nederlandse auteur Toon Tellegen, liefhebbers van geïllustreerde verhalen en prentenboeken en ouders die een bijzonder interactief boek zoeken voor hun kind: met ‘Een Verre Reis’ duik je in een fabelachtige geanimeerde wereld. Met handgetekende beelden van Gwen Stok, diverse interacties en animaties, een meeslepende soundtrack en een ontroerend verhaal is dit een app om bij weg te dromen. Om zelf te lezen of als voorleesboek. Inclusief audio van de auteur zelf: Toon Tellegen leest voor!

» Meer informatie
» Download de app in de App Store
» Download de app in de Google Playstore

Overige genomineerden: leuke tips voor jou en je ukkie

Carnaval der Dieren, RCO, Fiep Westendorp Foundation & Uitgeverij Follow a Muse

Deze kleurrijke, educatieve muziekapp is gemaakt voor kinderen in de kleuterleeftijd. In de app kan je luisteren en kijken naar het Koninklijk Concertgebouworkest dat samen met de pianobroers Arthur en Lucas Jussen het Carnaval der dieren speelt. In totaal zijn er 14 muziekvideo’s, die verrijkt zijn met prachtige animaties van de dieren die Fiep Westendorp getekend heeft.

» Meer informatie
» Download de app in de App Store

De KinderGebaren App, New Impulse Media & NSDSK

De app bestaat uit 200 verschillende gebaren, gemaakt door en voor kinderen. Dove en horende kinderen kunnen aan de hand van deze app de verschillende gebaren leren aan de hand van filmpjes. De gebaren zijn verdeeld in verschillende categorieën waaronder, dieren, seizoenen en emoties.

» Meer informatie
» Download de app in de App Store
» Download de app in de Google Playstore

De Kleine Walvis, YipYip

De Kleine Walvis is een interactief prentenboek. In de app kunnen jong en oud het verhaal herbeleven van Boy, zijn vader, hun zes katten en de kleine walvis die op een dag aanspoelt op strand. Doormiddel van leuke kleine spelletjes wordt er op het bestaande verhaal doorgebouwd. Ook is er een korte animatie te bekijken die het verhaal uit het boek navertelt en er is een speciaal voor de app geschreven liedje die kan worden meegezongen.

» Meer informatie
» Download de app in de App Store
» Download de app in de Google Playstore


Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD18.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen