Wat is er te doen op dinsdag 10 april? #MUD18

Wat is er te doen op vrijdag 13 april

De Media Ukkie Dagen zijn in volle gang! Door het hele land worden er activiteiten georganiseerd voor ouders en hun ukkies en (professionele) opvoeders. Er is dinsdag 10 april veel te doen: van het media uurtje bij Bibliotheek van nu in Roosendaal tot leren programmeren in de bibliotheek van Ruinerwold.

Tijdens de campagne organiseren o.a. bibliotheken, mediacoaches, kinderdagverblijven en Centra voor Jeugd en Gezin leuke activiteiten en bijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen over mediaopvoeding. Kijk op de landelijke activiteitenkaart om te zien wat er bij jou in de buurt te doen is.

Activiteiten op dinsdag 10 april

Voor Professionals

Congres Digistart: wegwijzer in mediaopvoeding

In het programma is onder meer aandacht voor de breinontwikkeling van jonge kinderen in relatie tot mediaopvoeding, wat is mediaopvoeding, de laatste stand van zaken rond onderzoek en opleidingen en natuurlijk de ervaringen in bibliotheken.

Tijd: 09:00 – 16:00 uur
Locatie: Instituut voor Beeld en Geluid (Hilversum)

Voor ouders

Media uurtje

Tijdens dit uurtje is er aandacht voor het boek Maartje Apenstaartje en wordt de Bee Bot gedemonstreerd en kan daar ook mee worden geoefend. Daarnaast is er informatie voor de ouders omtrent mediaopvoeding en wijsheid.

Tijd: 10:00 – 11:00 uur
Locatie: Bibliotheek van nu (Roosendaal)
» Meer informatie

Samen stAPPen met Gonnie

Spelenderwijs laten we zien hoe je samen met je peuter digitale media kunt combineren met een prentenboek. Centraal staan de boeken van Gansje Gonnie.

Tijd: 10:00 – 11:00 uur
Locatie: Bibliotheek Druten
» Meer informatie

CoderDojo Ukkie: leer programmeren

Doe mee met jouw peuter of kleuter aan deze CoderDojo Ukkie. Tijdens deze bijeenkomst gaan ze aan de slag met de robots Bee-bot en Ozobot.

Tijd: 14:30 – 16:30 uur
Locatie: Bibliotheek Ruinerwold
» Meer informatie

Workshop: programmeren met Bee-bot

Spelen en leren tegelijk, dat kan met Bee-bot. Kleuters leren samen met een begeleidende ouder hoe je Bee-bot zo kunt programmeren dat hij de route loopt die jij wil.

Tijd: 15:30 – 16:30 uur
Locatie: Bibliotheek Uden
» Meer informatie

Inloopspreekuur: specialist mediawijsheid

Hoe leer jij je kind om te gaan met media? En hoeveel schermtijd is verantwoord voor je kind? De specialist mediawijsheid is in de bibliotheek aanwezig en beantwoordt al je vragen.

Tijd: 16:00 – 17:00 uur
Locatie: Bibliotheek Rijswijk
» Meer informatie

Informatiebijeenkomst: Taalentjes, (Digi)Taal en het jonge kind

Taalentjes is bedoeld voor professionals die werken met en voor jonge kinderen en hun ouders, die werkzaam zijn in Krimpen en Capelle aan den IJssel. Het doel is deze groep te informeren over meerdere onderwerpen rondom (digi)tale vaardigheden en het jonge kind zodat ze met meer actuele kennis en mogelijkheden voor doorverwijzing of ondersteuning naar huis gaan.

Tijd: 19:00 – 20:30 uur
Locatie: Kortlandschool (Krimpen aan den IJssel)
» Meer informatie

Mediaopvoeding: informatieavond

Omdat het belangrijk is om te weten hoe je je kind op het gebied van media en lezen een goede start geeft, organiseert Bibliotheek Uden een leuke, interactieve ouderavond voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 t/m 6 jaar.

Tijd: 19:00 – 20:30 uur
Locatie: Bibliotheek Uden
» Meer informatie

Ouderbijeenkomst: media ukkies

Hoe doe je dat, je kinderen mediawijs gedrag aanleren? En wat kun je jouw peuter en kleuter nu al leren over het omgaan met media? Het thema van de Media Ukkie Dagen 2018 is dan ook ‘Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?’

Tijd: 19:30 – 21:00 uur
Locatie: CJG Segbroek (Den Haag)
Aanmelden is verplicht
» Meer informatie


Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD18.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen