Quiz: hoe mediawijs ben jij?

Jonge kinderen kunnen veel leren van media, maar het is belangrijk dat ze goed begeleid worden bij het mediagebruik. Zo blijft de tijdsbesteding aan media voldoende in balans met andere activiteiten, zoals buitenspelen of knutselen. Ook voorkom je dat kleine kinderen dingen tegenkomen waar zij nog niet aan toe zijn. Als beroepskracht kun je ouders ondersteunen bij vragen over mediaopvoeding. Maar hoe mediawijs ben jij zelf eigenlijk? Test het en speel de quiz.

Bij het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) staat het verbeteren van het leven van kinderen, jongeren en hun ouders voorop. Het gebruik van juiste kennis is belangrijk. Het NJI is een kenniscentrum waar actuele kennis over jeugd, vakmanschap en de organisatie van het jeugdveld verzamelt, verrijkt en deelt. Voor de Media Ukkie Dagen heeft het kenniscentrum de quiz ‘Hoe mediawijs ben jij?’ ontwikkeld.

» Klik hier voor de quiz en kom erachter hoe mediawijs je bent.


Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD18.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen