3 handige tips voor ouders over mediaopvoeding

MUD18, Media Ukkie Dagen, mediaopvoeding

Wat zijn leerzame apps en video’s voor je kind? Hoe maak je de tablet kindvriendelijk? Hoe vaak mag je kind op de tablet? Antwoorden op deze en andere vragen vind je bij tips. Vandaag lichten we er drie uit: twee interessante websites en een leuk prentenboek.

Mediasmarties.nl

Mediasmarties is dé online gids die bomvol staat met recensies van kindermedia. Het aanbod van media voor kinderen is enorm en het verandert steeds. Mediasmarties biedt een overzicht van kindermedia afgestemd op de leeftijd van je kind. Je kunt informatie vinden over televisieprogramma’s, videogames, apps en boeken. Meer informatie vind je op: mediasmarties.nl

Bereslim

Bereslim biedt pedagogisch verantwoorde computerspellen voor peuters en kleuters. Bereslim geeft aandacht aan het aanleren van goed leergedrag. De website is opgezet als platform voor onderzoek naar de effecten van computergebruik op de ontwikkeling van jonge kinderen. Meer informatie vind je hier.

Prentenboek: OnzichtBart

Bart wil heel graag dat iemand hem de aardappels doorgeeft. Maar helaas: zijn vader, moeder, broer en zusje zijn allemaal druk bezig met hun eigen leven en horen hem niet. Dan gebeurt er iets vreselijks, maar tegelijkertijd ook fantastisch… Bart wordt onzichtbaar! In het begin vindt hij dat helemaal niet leuk, tot hij merkt dat hij zo zijn familie goed kan confronteren met hun gedrag. Een grappig en absurd prentenboek over een heel gewoon middelste kind dat onzichtbaar lijkt voor zijn familie. Lees hier meer over het prentenboek.

» Ga voor meer tips over apps, games en mediaopvoeding naar: mediaukkies.nl/tips/ 


Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD18.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen