Wat is er te doen op maandag 9 april? #MUD18

Wat is er te doen op vrijdag 13 april

Het is de vierde dag van de Media Ukkie Dagen! Door het hele land worden er activiteiten georganiseerd voor ouders en hun ukkies en (professionele) opvoeders. Er staan leuke activiteiten op de planning voor maandag 9 april: zo organiseert Bibliotheek Salland een inloopuurtje waar ouders vragen kunnen stellen omtrent digitale media en Bibliotheek Zaltbommel organiseert samen stAPPen met Gonnie. Ben je benieuwd wat er bij jou in de buurt te doen is? Check het overzicht van maandag 9 april.

Tijdens de campagne organiseren o.a. bibliotheken, mediacoaches, kinderdagverblijven en Centra voor Jeugd en Gezin leuke activiteiten en bijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen over mediaopvoeding. Kijk op de landelijke activiteitenkaart om te zien wat er bij jou in de buurt te doen is.

Activiteiten op maandag 9 april

Inloopuurtje Digistart (combi met mamacafé)

Jonge kinderen komen al vroeg in aanraking met een laptop, smartphone of tablet. Gebruik van digitale media door ukkies van 0-6 jaar hoort helemaal bij deze tijd. Maar wat is de juiste manier? Veel ouders hebben hier vragen over. De Boekstartcoach staat tijdens de Digistart-inloopuurtjes voor ouders klaar om alle vragen te beantwoorden.

Tijd: 09:30 – 10:30 uur
Locatie: Bibliotheek Salland (Raalte)
» Meer informatie

Informatie café: media voor ukkies, dreumesen en kleuters

Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van media een goede start meegeven? Bibliotheek Kop van Overijssel organiseert ‘informatie cafés’ waar je (met je kleine) kunt kennismaken met het diverse aanbod aan (digitale) media.

Tijd: 15:00 – 17:00 uur
Locatie: Bibliotheek Oldemarkt
» Meer informatie

Samen stAPPen met Gonnie

Spelenderwijs laten we zien hoe je samen met je peuter digitale media kunt combineren met een prentenboek. Centraal staan de boeken van Gansje Gonnie.

Tijd: 15:00 – 16:00 uur
Locatie: Bibliotheek Zaltbommel
» Meer informatie


Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD18.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen