3 handige tips voor ouders over mediaopvoeding

Wat zijn leerzame apps en video’s voor je kind? Hoe maak je de tablet kindvriendelijk? Hoe vaak mag je kind op de tablet? Antwoorden op deze en andere vragen vind je bij tips. Vandaag lichten we er drie uit: een interessante website, een leuk prentenboek en een handige app!

Polls van Mediaopvoeding.nl

Mediaopvoeding is dat deel van de opvoeding dat erop gericht is om kinderen bewust en selectief met het media-aanbod om te laten gaan en ervoor te zorgen dat ze de inhoud van dat aanbod kritisch kunnen beschouwen en op waarde weten te schatten. Op de website van mediaopvoeding.nl kun je terecht met alle vragen omtrent mediaopvoeding van kinderen. Deskundigen geven antwoord op verschillende vragen.

Daarnaast hebben ze voor de Media Ukkie Dagen verschillende polls gehouden en deze week lees je op hun Facebook-pagina de uitslagen.

Leestip prentenboek: Roef en Beeldschermtijd

Roef heeft een boel vriendjes, zoals Slurp en Jopie de poes; mama is natuurlijk zijn beste vriend. Maar mama heeft het heel druk met Foon, haar andere vriendje. Roef laat het er niet bij zitten: halsbrekende toeren haalt hij uit om mama’s aandacht. Zal het hem ooit lukken om weer samen met mama zijn lievelingsboek te lezen? Lees hier meer over het prentenboek.

App YouChoose

YouChoose is een app waarin ouders kunnen beslissen welke video’s hun kinderen mogen kijken. Als ouder kun je verschillende kanalen toevoegen aan de app. De kinderen krijgen een duidelijk overzicht van hun favoriete video’s die door de ouders zijn goedgekeurd.  Het is mogelijk om de filmpjes te kijken zonder een officieel YouTube-kanaal. Meer informatie vind je hier.

» Ga voor meer tips over apps, games en mediaopvoeding naar: https://www.mediaukkiedagen.nl/tips/ 


Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD18.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen