Wat is er te doen op vrijdag 6 april? #MUD18

Wat is er te doen op vrijdag 13 april

De Media Ukkie Dagen zijn vandaag van start gegaan! Door het hele land  worden er activiteiten georganiseerd voor ouders en hun ukkies en (professionele) opvoeders. Er is vandaag veel te doen:  zo is er een informatie cafe voor ouders, een boekstart uurtje voor ukkies en spelenderwijs digiwijs, een middag waar de kinderen nieuwe apps kunnen ontdekken.

Tijdens de campagne organiseren o.a.  bibliotheken, mediacoaches, kinderdagverblijven en Centra voor Jeugd en Gezin leuke activiteiten en bijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen over mediaopvoeding. Kijk op de landelijke activiteitenkaart om te zien wat er bij jou in de buurt te doen is.

Activiteiten op vrijdag 6 april

Tips delen tijdens de media-ochtend

De allerkleinsten weten hun weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Hoe doe je dat, je kinderen mediawijs gedrag aanleren? Praat mee en deel jouw ervaring en tips met andere ouders op deze gezellige ochtend, kinderen zijn ook van harte welkom!

Tijd: 09:30 – 11:00 uur
Locatie: Bibliotheek Westland
» Meer informatie

Informatiebijeenkomst: omgaan met media voor peuters en kleuters

Hoe kun je als ouder je kind ook op het gebied van media een goede start meegeven? Dat hoor en zie je tijdens deze informatieochtend.

Tijd: 10:00 – 11:30 uur
Locatie: Bibliotheek Eindhoven
» Meer informatie

Informatie cafe: media voor ukkies, dreumesen en kleuters

Bibliotheek Kop van Overijssel organiseert ‘informatie cafés’ waar u (met uw kleine) kunt kennismaken van het diverse aanbod aan (digitale) media voor uw dreumes, peuter of kleuter kan ontdekken en/of ga het gesprek aan over mediagebruik en het jonge kind.

Tijd: 10:00 – 12:00 uur
Locatie: Bibliotheek Steenwijk
» Meer informatie

Boekstart uurtje special: Media Ukkie

Ga aan de slag met moderne media terwijl jouw kindje tijdens deze Boekstart special het voorgelezen verhaal spelenderwijs naspeelt.

Tijd: 10:00 – 11:00 uur (beide locaties
Locatie: Bibliotheek De Wolden Ruinen en Ruinerwold
» Meer informatie

Spelenderwijs digiwijs in het Mini Applab

Terwijl jouw kleine samen met jou in ons Mini Applab de meest bijzondere, oogstrelende en prijswinnende apps speelt (die vaak niet eens alleen maar digitaal zijn, maar juist óók de connectie maken met de echte wereld) beantwoorden wij al je vragen over verantwoord mediagebruik.

Tijd: 10:00 – 14:00 uur
Locatie: Hoofddorp Centrale Bibliotheek
» Meer informatie

Omgaan met media

Hoe kun je als ouder je kind ook op het gebied van media een goede start meegeven? Dat hoor en zie je tijdens deze informatieochtend.

Tijd: 10:00 – 10:30 uur
Locatie: Bibliotheek Eindhoven
» Meer informatie

Peutervoorlezen

Maak kennis met het prentenboek van ‘Spuit Elf” van Harmen van Straaten en de kinderen kunnen kennismaken met augmented reality.

Tijd: 10:00 – 10:30 uur
Locatie: Bibliotheek Rijswijk
» Meer informatie

Mama en Papa café: media voor ukkies

Mama & Papa café MOOIJ is een ontmoetingsplek voor alle ouders van jonge kinderen in IJsselstein en omgeving. Elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, gezellig samen spelen… Grootouders, ooms en tantes en oppassers zijn ook van harte welkom!

Tijd: 10:00 – 11:30 uur
Locatie: Bibliotheek Lek & IJssel
Meer informatie

Samen stAPPen met Gonnie

Spelenderwijs laten we zien hoe je samen met je peuter digitale media kunt combineren met een prentenboek. Centraal staan de boeken van Gansje Gonnie.

Tijd: 10:00 – 11:00 uur
Locatie: Bibliotheek Kesteren
» Meer informatie

Media Ukkies App Café

FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde organiseert een App Café voor Media Ukkies en hun opvoeder(s). Opvoeders krijgen tips over mediaopvoeding aan de hand van de MediaDiamant. Bekijk samen met uw ukkie(s) de leukste apps.

Tijd: 10:30 – 11:30 uur
Locatie: FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde
» Meer informatie

Digitaal speelkwartier voor kleuters

Een digitaal speelkwartier voor kleuters op het gebied van nieuwe digitale media. Ukkies kunnen op deze spelochtend in de Digital Hang-out van de Bibliotheek een viertal, leuke digitale spelletjes doen.

Tijd: 14:00 – 16:00 uur
Locatie: Bibliotheek Noordwest Veluwe
» Meer informatie

Speelkwartier

Samen spelen met media. Spelen met apps, het voorlezen van digitale prentenboeken, programmeren met een rups of kever. Ook zijn er tips voor ouders over digitale media voor jonge kinderen.

Tijd: 14:30 – 16:30 uur
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen
» Meer informatie

Maak kennis met digitale prentenboeken

Lees samen met uw kind een digitaal prentenboek. Een medewerker van de bibliotheek geeft u tips om het lezen nog leuker te maken.

Tijd: 16:00 – 17:00 uur
Locatie: Bibliotheek Rijswijk
» Meer informatie


Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD18.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen