Morgen start #MUD18: hoe doe ik als ouder mee?

De allerkleinsten weten hun weg in de digitale wereld razendsnel te vinden. Ze swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Dit jaar staat de campagne in het teken van mediawijsheid van jonge kinderen. Want, hoe doe je dat, je kinderen mediawijs gedrag aanleren? En wat kun je jouw dreumes, peuter en kleuter nu al leren over het omgaan met media?

Als ouder kun je op verschillende manieren meedoen aan de Media Ukkie Dagen:

Lees het Digi ABCD voor ukkies

Speciaal in het kader van de campagne is het ´Digi ABCD voor ukkies´ ontwikkeld. Hierin staan concrete tips die gaan over de digitale vaardigheden die ouders hun jonge kinderen stapsgewijs kunnen aanleren en hoe zij hun kinderen in de digitale wereld goed kunnen begeleiden. Lees er meer over op: https://www.mediaukkiedagen.nl/digiabcd/

Doe mee aan een activiteit bij jou in de buurt

Door heel Nederland worden activiteiten georganiseerd voor (groot)ouders en/of (professionele) opvoeders over mediawijsheid en opvoeden met media voor jonge kinderen. Kijk voor een activiteit bij jou in de regio op: mediaukkies.nl/activiteiten/

Tips over media en opvoeden

Tijdens de Media Ukkie Dagen worden er verschillende tips gegeven op het gebied van mediawijsheid. De tips gaan onder andere over het gebruik van apps en games en tips over mediaopvoeding. De tips zijn te vinden op: mediaukkies.nl/tips/

Lees de artikelen van bloggers

Tijdens de campagne schrijven verschillende bloggers over het belang van mediaopvoeding in hun gezin. Tegen welke problemen lopen ze aan en wat zijn hun tips? Meer informatie over de bloggers is te vinden op: mediaukkies.nl/bloggers


Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD18.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen