Lees het digitale magazine: Mediawijs in het onderwijs van Cubiss

Mediawijsheid in het onderwijs, Cubiss

Mediawijs in het onderwijs is hét online digitale magazine over mediawijsheid van Cubiss. Het staat vol tips, interviews en inspiratie die aansluiten op de Media Ukkie Dagen. De zevende editie staat in het teken van taal en media. De focus ligt in deze editie op mediaopvoeding in het breedste zin van het woord: van (voor)lezen tot digitaal mediagebruik.

Wat is mediaopvoeding?

In het digitale magazine wordt er onder andere ingegaan op wat mediaopvoeding betekent. Mediaopvoeding zijn alle inspanningen van ouders en van professionals die werken met kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar, om het kind te begeleiden om zelfstandig en wijs om te kunnen gaan met (digitale) media. Dit vormt de basis zodat kinderen opgroeien tot mediawijze en digitaal vaardige burgers.

» Magazine Mediawijs in het onderwijs


Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD18.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen