Thema Media Ukkie Dagen 2018 bekend

media ukkie dagen 2018

17 januari 2018 – De allerkleinsten weten hun weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Dit jaar staan de Media Ukkie Dagen 2018 in het teken van mediawijsheid van jonge kinderen. Want, hoe doe je dat, je kinderen mediawijs gedrag aanleren? En wat kun je jouw peuter en kleuter nu al leren over het omgaan met media? Het thema van de Media Ukkie Dagen 2018 is dan ook:

‘Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?’

 

Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van media een goede start meegeven?

De Media Ukkie Dagen vinden in 2018 plaats op 6 t/m 13 april.

Organiseer een activiteit

Als bibliotheek, kinderopvang, mediacoach of professional kun je meedoen aan de Media Ukkie Dagen 2018 door bijvoorbeeld een activiteit te organiseren. Gebruik voor inspiratie de toolkit. Een activiteit aanmelden kan hier.


Bekijk hier een overzicht van het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen, volg @MediaUkkies op Twitter en praat op sociale media mee via de hashtag #MUD18.